Haber

Londra’da düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında Türk mutfağı ve Hatay yöresine ait yemeklerin tanıtımı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde her yıl mayıs ayında düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında, Fransız aşçılık okulu Le Cordon’un Londra merkezinde Türk mutfağı tanıtıldı. Bleu.

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ın da katıldığı etkinlikte şefler Ali Yalçın, Mustafa Yılmaz ve Nurperi Yiğit, Hatay mutfağından oruç ve tepsi kebabı yaparak Türk mutfağının kültürü ve zenginliği hakkında sohbet ettiler.

Büyükelçi Ertaş burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çok çeşitli bir mutfak kültürüne sahip olduğunu ve bu çeşitliliğin Türk mutfağını dünyanın farklı yerlerindeki milyarlarca insan için çok çekici kıldığını söyledi.

Her yıl dünyanın birçok yerinde Türk mutfağının tanıtıldığı etkinliklerin yapıldığına işaret eden Ertaş, bu yılki etkinliklerin temasının Hatay yöresinin yemekleri olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Ertaş, Londra’da düzenlenen etkinlik kapsamında Hatay mutfağından çeşitli yemekler hazırlayan Türk şeflere teşekkür etti.

Etkinlik sonrasında Le Cordon Bleu okulu öğrencilerine ve misafirlere farklı Hatay yemekleri ikram edildi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, her yıl 21-27 Mayıs tarihleri ​​arasında yurt içinde ve yurt dışında eş zamanlı olarak kutlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu